Haven informatie

Openingstijden

In het seizoen
In het seizoen zijn onze havenmeesters Ton en/of Sierd tijdens hoogwater aanwezig om u in de haven te ontvangen en uw ligplaats aan te wijzen.
Het havenkantoor is geopend van 08.00 tot 10.00 en van  16.30 tot 17.30. Afwijkende openingstijden worden bij het havenkantoor aangegeven.

De natte ruimte (douche/toilet) is in het seizoen altijd geopend via de achterzijde (rode deur).

En als u wilt weten of er nog een ligplaats beschikbaar is, kijk dan op Waddenhavens.

In het voor- en naseizoen
In het voor- en naseizoen zijn er afwijkende openingstijden van het havenkantoor van toepassing. De afwijkende openingstijden worden bij het havenkantoor aangegeven.

De natte ruimte (douche/toilet) is in het voor- en naseizoen geopend via de achterzijde (rode deur) van 08:00 tot 11:00 uur.
Aansluitend vanaf 11:00 uur tot sluitingstijd restaurant is de ruimte bereikbaar via het restaurant indien geopend.
’s Nachts is de tussendeur naar de douche en toilet gesloten. De toegangsdeur staat op een kier. Hierdoor is het nachttoilet normaal bereikbaar.

Aanmelden / afrekenen / douche- en wasmunten
Tijdens deze kantooruren kunt u zich aanmelden en/of afrekenen en/of douche- en/of was- en/of droogmachinemunten kopen. Overigens zijn de douchemunten ook in het restaurant te koop.

Sanitair
De jachthaven beschikt over een uitstekend uitgeruste sanitaire ruimte, deze ruimte bevindt zich onder het restaurant. Hier vindt u toiletten, douches, wasgelegenheid en afwasgelegenheid en kunt u uw chemische toilet legen en reinigen. Ook is er een wasmachine en een droger aanwezig.

Electra en water
Aan de steigers zijn gratis wateraansluitingen en een beperkt aantal  stroomaansluitingen. Vraag de havenmeester naar het maximale ampère ter plaatse.

Wifi
De hele haven, havengebouw en restaurant zijn voorzien van gratis en snel WiFi.

Restaurant Wad Anderz
Het restaurant “Marina” is per 1 november gesloten en een nieuwe eigenaar, Eelke van der Heide, heet u vanaf 1 april 2020 hartelijk welkom in een zowel qua interieur als kaart geheel vernieuwd restaurant Wad Anderz. U kunt vanaf die datum op die plek weer genieten van het mooiste uitzicht van het eiland. Zodra er een website bekend zullen wij u hiernaar verwijzen.

De omgeving
De jachthaven ligt op loopafstand van het dorp. In het dorp vind u uitgaans- en eetgelegenheden, een supermarkt, VVV kantoor en fietsenverhuurders Soepboer en Fietsenopschier. Nationaal Park Schiermonnikoog is een eiland  waar u geen pretparken zult tegenkomen, maar wel een overweldigende natuur met zijn diverse landschappen als bos, duin en het lange, brede, deels groene strand van zo’n 18 km.
De jachthaven van Schiermonnikoog ligt midden in dit Nationaal Park Schiermonnikoog. Het is beschermd natuurgebied. Dit betekent dat u kunt genieten van een prachtig uitzicht, bijzondere vogels en heerlijke rust. Tegelijkertijd betekent dit dat we van u verwachten dat u bewust omgaat met de omgeving en het milieu.

Kinderen
Op ons eiland zijn een paar organisaties actief in het hoogseizoen en overige vakanties om uw kinderen te vermaken, kijk eens bij het Bezoekerscentrum en Lytje Willem. Andere site’s zijn ook het bezoeken waard zoals Schierweb.

Regels
Het havenreglement Schiermonnikoog  is van toepassing.