Haven informatie

 

Openingstijden in het seizoen
Onze havenmeesters Ton en Sierd zijn tijdens hoogwater aanwezig op de haven om u te ontvangen en uw ligplaats aan te wijzen.
Het havenkantoor is geopend van 08.00 tot 10.00 en van  16.30 tot 17.30. Afwijkende openingstijden worden bij het havenkantoor aangegeven.
Tijdens deze kantooruren kunt u zich aanmelden en/of afrekenen en/of douche- en wasmachinemunten kopen.

En als u wilt weten of er nog een ligplaats beschikbaar is, kijk dan op waddenhavens.

Sanitair
De jachthaven beschikt over een uitstekend uitgeruste sanitaire ruimte, deze ruimte bevindt zich onder het restaurant. Hier vindt u toiletten, douches, wasgelegenheid en afwasgelegenheid en kunt u uw chemische toilet legen en reinigen. Ook is er een wasmachine en een droger aanwezig.

Electra en water
Aan de steigers zijn gratis wateraansluitingen en een beperkt aantal  stroomaansluitingen. Vraag de havenmeester naar het maximale ampère ter plaatse.

Wifi
De hele haven, havengebouw en restaurant zijn voorzien van gratis en snel WiFi.

Restaurant Marina
Marlinde en Massimiliano verwelkomen u graag in hun restaurant/ terras “Marina”. Hier geniet u van het mooiste uitzicht van het eiland. Voor meer informatie kijk op hun website

De omgeving
De jachthaven ligt op loopafstand van het dorp. In het dorp vind u uitgaans- en eetgelegenheden, een supermarkt, VVV kantoor en fietsenverhuurders Soepboer en Fietsenopschier. Nationaal Park Schiermonnikoog is een eiland  waar u geen pretparken zult tegenkomen, maar wel een overweldigende natuur met zijn diverse landschappen als bos, duin en het lange, brede, deels groene strand van zo’n 18 km.
De jachthaven van Schiermonnikoog ligt midden in dit Nationaal Park Schiermonnikoog. Het is beschermd natuurgebied. Dit betekent dat u kunt genieten van een prachtig uitzicht, bijzondere vogels en heerlijke rust. Tegelijkertijd betekent dit dat we van u verwachten dat u bewust omgaat met de omgeving en het milieu.

Kinderen
Op ons eiland zijn een paar organisaties actief in het hoogseizoen en overige vakanties om uw kinderen te vermaken, kijk eens bij het Bezoekerscentrum en Lytje Willem. Andere site’s zijn ook het bezoeken waard zoals Schierweb.

Regels
Het havenreglement Schiermonnikoog  is van toepassing.