Actuele zaken

Einde seizoen 2018
Op maandag 29 oktober 2018 sluit de haven na een heel mooi seizoen 2018.

U hebt deze zomer helaas niet allemaal goed en vlak kunnen liggen i.v.m. de ondiepte in de haven.
Wegens snel wijzigende omstandigheden rondom de haven en in de geul is er veel meer zand de haven in gekomen dan was voorzien.
Voor februari/maart 2019 staat, na vele jaren werken met een alternatieve methode, een echte baggersessie gepland met behulp van een cutterzuiger. Dus voor komende jaren is het “scheef liggen” grotendeels opgelost.

Tijdens deze baggerklus is de haven NIET TOEGANKELIJK, wij plaatsen de rode vlag wat betekent dat invaren VERBODEN is voor ieder schip.

Als alles volgens planning verloopt dan gaan wij op 29 maart 2019 weer open, houdt rond die tijd deze site in de gaten voor exacte datum.

Publicaties 2018
In het blad SLOEP 2018 is een heel mooi stuk over varen naar Schiermonnikoog verschenen.

In het blad MOTORBOOT heeft een heel mooi stuk over de Waddenhavens gestaan.

Alternatieve baggermethode
De gemeente Schiermonnikoog, in samenwerking met de Stichting Jachthaven en de Watersportvereniging, zetten alles op alles om de jachthaven voor een aanvaardbaar bedrag op aanvaardbare diepte te houden.

Uiteindelijk ligt aan het eind van het zomerseizoen de haven weer deels gevuld met zacht slib, en liggen alle schepen met laag water deels in het zachte slib.

De Gemeente Schiermonnikoog en de Stichting “Jachthaven de Oude Veerdam” zijn samen met vele organisaties die zeggenschap over de Waddenzee hebben, zoals Natuurmonumenten en Rijkswaterstaat, hard aan het werk om voor de komende jaren een betaalbare methode te vinden om het slib beter uit de haven te krijgen.

Voor het seizoen 2019 wordt de haven met behulp van een cutterzuiger gebaggerd, zodat we voor de komende jaren de haven weer op aanvaardbare diepte hebben.

Het havenreglement Schiermonnikoog is van toepassing.

Een mooie site over het programma “De Rijke Waddenzee”.