Haven informatie

De haven
De haven beidt ruimte aan ongeveer 90 plaatsen voor passanten. De plaatsen zijn verdeeld over 5 steigers. De bruine vloot wordt binnen een afzonderlijk deel van de haven ondergebracht.
Een overzicht van onze waddenhaven vindt u op deze link De Haven

Openingstijden

Havenkantoor – In het seizoen
In het seizoen zijn onze havenmeesters tijdens hoogwater aanwezig om u in de haven te ontvangen en uw ligplaats aan te wijzen.
Het havenkantoor is geopend van 08.00 tot 10.30 en van  16.30 tot 17.30. Afwijkende openingstijden worden bij het havenkantoor aangegeven.

En als u wilt weten of er nog een ligplaats beschikbaar is, kijk dan op Waddenhavens.

Havenkantoor – In het voor- en naseizoen
In het voor- en naseizoen zijn er afwijkende openingstijden van het havenkantoor van toepassing. De afwijkende openingstijden worden bij het havenkantoor aangegeven.

Sanitaire ruimte
De sanitaire ruimten zijn beperkt open. De openingstijden zijn van 7.30 – 12.30 en van 16.30 – tot sluitingstijd restaurant ± 22.00 uur. Buiten deze openingstijden zijn het nachttoilet, invalidentoilet en chemisch toilet voor de rode deur bij de ingang van de sanitaire ruimte 24-uur geopend.
Volg de aanwijzingen bij het gebruik van de sanitaire ruimte.

Tussen 12.30 en 16.30 kunnen havengasten via de ingang van het restaurant de sanitaire ruimte bereiken voor het gebruik van de wasmachine e.d.

Aanmelden / afrekenen / douche- en wasmunten
Tijdens deze kantooruren kunt u zich aanmelden en/of afrekenen en/of douche- en/of was- en/of droogmachinemunten kopen. Overigens zijn de douchemunten ook in het restaurant te koop.

Sanitair
De jachthaven beschikt over een uitstekend uitgeruste sanitaire ruimte, deze ruimte bevindt zich onder het restaurant. Hier vindt u toiletten, douches, wasgelegenheid en afwasgelegenheid en kunt u uw chemische toilet legen en reinigen. Ook is er een wasmachine en een droger aanwezig.

Electra en water
Aan de steigers zijn gratis wateraansluitingen en een beperkt aantal  stroomaansluitingen. Vraag de havenmeester naar het maximale ampère ter plaatse.

Wifi
De hele haven, havengebouw en restaurant zijn voorzien van gratis en snel WiFi.

Restaurant Wad Anderz
Lunchen of dineren op een van de mooiste plekjes van Schiermonnikoog. Of het nu gaat om een lekkere kop koffie met eigengemaakte taart, een lunch of borrel op het terras of een uitgebreid diner, het is genieten bij “Wad Anderz“; een havenpaviljoen met zicht op het Wad en op de kaart voor iedereen wat wils.

De Tuin naast de Branding (De Pluktuin)
Vanaf dit seizoen kunt u verse groente, kruiden of oesterzwammen van de pluktuin online bestellen. Uw bestelling  wordt dan bij de jachthaven bezorgd. U kunt ook een stukje kaas Van Schier mee bestellen. Het aanbod vindt u hier: De Pluktuin

De omgeving
De jachthaven ligt op loopafstand van het dorp. In het dorp vind u uitgaans- en eetgelegenheden, een supermarktVVV, Informatiecentrum Het Baken en fietsenverhuurders Soepboer en Fietsenopschier. Nationaal Park Schiermonnikoog is een eiland  waar u geen pretparken zult tegenkomen, maar wel een overweldigende natuur met zijn diverse landschappen als bos, duin en het lange, brede, deels groene strand van zo’n 18 km.
De jachthaven van Schiermonnikoog ligt midden in dit Nationaal Park Schiermonnikoog. Het is beschermd natuurgebied. Dit betekent dat u kunt genieten van een prachtig uitzicht, bijzondere vogels en heerlijke rust. Tegelijkertijd betekent dit dat we van u verwachten dat u bewust omgaat met de omgeving en het milieu.

Kinderen
Op ons eiland zijn een paar organisaties actief in het hoogseizoen en overige vakanties om uw kinderen te vermaken, kijk eens bij het Nationaal park en Lytje Willem.

Regels
Het Havenreglement Waddenhaven Schiermonnikoog is van toepassing.